top of page

Uden Wavefront teknologi

Med Wavefront teknologi

Wavefront teknologi

Når man beregner lysgennemgangen i et brilleglas, beregnede man tidligere kun på en enkelt stråle.

 

Men jo længere væk man kommer fra den optiske center, jo flere høj-ordens abberationer opstår der, når strålerne passerer glasset.

 

Derfor vil en forstørrelse af pupillen (f.eks. i svagere lys) betyde, at en større mængde af det lys, der rammer macula forstyrres af høj-ordens abberationer med uskarpt syn til følge.

 

Beregner man derimod på et strålebundt, som svarer til gennemsnits-størrelsen på pupillen (målt under mange lysforhold*), kan man beregne overfladen, så flest mulige af disse abberationer elimineres. Dette giver bedre kontrast og dermed skarpere syn.

 

Dette kaldes for Wavefront-control og har været en del af Essilors glasprogram siden introduktionen af Varilux Physio for næsten 10 år siden.

 

Andre produkter på markedet, som fremhæver forbedret kontrast ved f.eks. nattekørsel bygger på samme princip, men disse teknologier bygger ofte på beregninger af meget mindre strålebundter og giver derfor ikke samme effekt som den patenterede Essilor Wavefront-teknologi.

 

*) måling af pupilstørrelser foretaget af Essilor R&D på et stort antal forsøgspersoner under vekslende lysforhold.

Kom ind til os og lad os sammen finde den helt rigtige glasløsning til dig og dine behov.

Klik på nedenstående link, og læs mere på Essilors egen hjemmeside. Du er naturligvis også mere end velkommen til en glas snak hos Ørkilds:

bottom of page